Zoals bij veel andere kozijnen zijn kunststof kozijn er in verschillende varianten en merken. Wij proberen u verder te helpen door bruikbare informatie te geven, zodat u de beste mogelijke aankoop doet. Kwaliteit en leverancier bepalen grotendeels de prijs van uw kozijnen. Hieronder vindt u een handige rekensom voor een indicatieprijs.

Prijzen aluminium kozijnen
Oppervlakte: 1 m²
Gemiddelde prijs: € 800 – € 950

Zorg altijd dat u bij meerdere partijen offertes opvraagt zodat u een vergelijking kunt maken van zaken die voor u van belang zijn. Het vergelijken van offertes kan u al een kostenbesparing van een paar duizend euro opleveren.

Profiel van aluminium kozijnen
Het eerste waar u naar kijkt bij uw keuze voor het beste aluminium kozijn is het profiel. Omdat kunststof kozijnen van binnen hol zijn, wordt de isolatiewaarde grotendeels bepaald door de geplaatste schotjes en holtes. Hoe meer kamers, hoe beter de isolatiewaarde. Een goed kozijn heeft minstens 5 van deze kamers. Deze isolatie wordt aangeduid met een zogenaamde “U-waarde”. Hoe hoger de U-waarde, hoe minder de isolatie is.

Sluit- en hangwerk
Dit zorgt onder andere voor een veiligheid van het kozijn, en daarmee uw woning. Het keurmerk SKG geeft de mate van veiligheid aan met sterren.

  • 1*, zorgt voor 3 min. vertraging bij inbraak
  • 2*, zorgt voor 5 min. vertraging bij inbraak
  • 3*, zorgt voor 10 min. vertraging bij inbraak

Montage
Net zo belangrijk is de zorgvuldigheid waarmee het kozijn geplaatst wordt. Fouten maken is menselijk, denk hierbij aan beschadigingen of een kozijn dat scheef geplaatst wordt. Een vakman is vaak vast in dienst bij uw lokale kozijnverkoper. Deze monteurs hebben voldoende informatie om het kozijn zorgvuldig te plaatsen. Een kozijnaanbieder kan ook met ingehuurde monteurs werken, omdat deze vaker met andere merken in aanraking komen, is de foutmarge over het algemeen groter.

[contact-form-7 id=”4674″ title=”Offerte aanvragen”]