Bij FSC logode aankoop van kozijnen is het belangrijk dat de kwaliteit naar behoren is, daarom is het verstandig om de verschillende keurmerken te bekijken. Het eerste keurmerk is het FSC keurmerk (Forest Stewardship Council), dat vooral belangrijk is bij de aankoop van houten kozijnen. Producenten van houten kozijnen moeten voldoen aan de regels van het FSC, deze gaan o.a. over het verantwoord bosbeheer van economische, ecologische en sociale aspectenHieronder bespreken we de diverse keurmerken, en waarvoor deze dienen.

 

VKG keurmerk
Het VKG keurmerk, die staat voor Vereniging Kunststof Gevelindustrie, is afkomstig van de branchevereniging voor kunststof kozijnen leveranciers. Het keurmerk VKG Keurmerkstaat voor het kwaliteitsniveau van kunststof deuren en ramen. Elke leverancier die lid wilt worden van deze vereniging moet voldoen aan de gestelde regels. De VKG hanteert strenge kwaliteitseisen en de aangesloten bedrijven worden regelmatig gecontroleerd.

 

KOMO KeurmerkKOMO keurmerk
Bij een KOMO keurmerk moet een product voldoen aan een aantal regels, opgesteld door de kozijnenmarkt en de overheid. Sinds februari 2009 is het verplicht dat kozijnen gemarkeerd zijn met een CE markering, een Europees productinformatielabel. Door dit keurmerk bent u er zeker van dat de producten getest zijn op Europees gestandaardiseerde methoden. Bij een ISO 9001 norm voldoen producten aan eisen van klanten en wettelijke regelgeving. Samenvattend heeft u dan te doen met een volwaardig product.

 

SKG keurmerkSKG Keurmerk
SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, en keurt het sluit- en hangwerk. Een product met dit keurmerk voldoet aan strenge regels op het gebied van inbraakpreventie. Bij nieuw sluit- en hangwerk is het verstandig om aandacht te hebben voor dit keurmerk.

 

Secustik bij kozijnenPolitiekeurmerk
Het is belangrijk om uw woning goed te beveiliging, het politiekeurmerk geeft aan hoe goed deze beveiligd is tegen inbraak. Bij dit keurmerk wordt de hele woning gekeurd en niet alleen deuren en ramen, denk hierbij aan:

  • Gekeurd sluit- en hangwerk
  • Aanwezigheid rookmelders en verlichting

Bij de aanwezigheid voor dit keurmerk kan uw woning mogelijk zelfs in aanmerking komen voor een extra verzekeringskorting. Daarnaast geven sommige gemeenten subsidie op maatregelen tegen inbraak, en dus zeker de moeite waard om zich hierin even te verdiepen.

 

DoP verklaring
Bij deze verklaring wordt het desbetreffende product getest aan de hand van Europese normen, het is tevens een Europees productinformatielabel.

[contact-form-7 id=”4674″ title=”Offerte aanvragen”]