DeurkozijnenOndanks dat Kozijnen2000 vooral kozijnen bespreekt die bedoelt zijn voor ramen, belichten we ook graag de zogenaamde deurkozijnen. Dit zijn kozijnen bedoelt voor, zoals de naam al suggereert, deuren. Scharnieren zijn nodig om een deur op te kunnen hangen, echter kunnen deze vervolgens niet geplaatst worden zonder de aanwezigheid deurkozijn.

Functie van een deurkozijn
Een deurkozijn is samenvattend het frame/omlijsting die nodig is om een deur op te kunnen hangen. Een dergelijke kozijn heeft net als een bij een raam 2 stijlen, de rechter- en linkerstijl. Wel heeft een deurkozijn maar 1 dorpel, deze wordt bovendorpel genoemd.

Plaatsen van een deurkozijndeur-kozijn
Het eigenhandig maken van een deurkozijn kan makkelijker zijn dan het lijkt, vaak zit de moeilijkheid hem in de afwerking (gladschuren) en het opmeten. Bezoek de lokale doe-het-zelf-zaken om het aanbod van kant-en-klare bouwpakketten te zien. Deze hoeven alleen nog naar uw eigen wens aangepast te worden. Een bouwpakket bestaat uit 2 stijlen, een bovendorpel en stellat. Stop de 2 stijlen in de bovendorpel om deze in de muuropening te plaatsen.

Kozijnbeveiliging
Zoals bekend vinden er jaarlijks talloze inbraken plaats, die meestal gepleegd worden door middel van inbraak bij een deur. Om extra beveiliging toe te passen kunt u het aantal contactpunten tussen raam of deur en het kozijn vergroten. Dit kan door middel van driepuntssloten. Zoals de naam al suggereert wordt hierbij het slot op 3 punten met het kozijn verbonden.

Bent u van plan om een deurkozijn te kopen? Of wilt u uw deurkozijnen vervangen en wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

[contact-form-7 id=”4674″ title=”Offerte aanvragen”]