Wanneer er schade ontstaat, of we gewoonweg uit zijn gekeken op onze kozijnen, gaan we al snel over op vervanging. Echter, wist u dat in het geval van schade, door bijvoorbeeld houtrot, in 95% van de gevallen het kozijn zelf nog in goede staat verkeerd?

kozijnen vervangen

Afhankelijk van de schade zijn er twee manieren om houten kozijnen te herstellen. U kunt de schade herstellen door het wegblikken en opvullen van het aangetaste hout of u kunt een op maat gemaakt nieuw stuk kozijn laten maken. Meestal ontstaat de schade bij hout door houtrot, dit is vaak het gevolg van achterstallig onderhoud of een kwalitatief slecht kozijn. Houtrot wordt alleen maar erger en zorgt er uiteindelijk voor dat herstel onmogelijk wordt. Het is dus van belang dat het zo snel mogelijk geconstateerd wordt.

Een kleine zoektocht naar partijen die deze reparatie voor u uit kunnen voeren, levert al snel genoeg mogelijkheden op. Deze manier van renovatie wordt vaker gebruikt door woningbouwverenigingen die meer dan eens op grote schaal woningen laat renoveren. Er zijn dus genoeg redenen om eerst naar deze mogelijkheden te kijken voordat u op vervanging overgaat. We zetten voordelen voor u op een rijtje:

  • Grote kostenbesparing (tot wel 90% t.o.v. vervanging)
  • Minder bouwoverlast
  • Minder kans op beschadigingen aan de rest van uw woning (stucwerk, tegelwerk en vensterbanken)
  • Milieuvriendelijkheid, omdat hout niet onnodig wordt weggegooid

Vervanging en reparatie hebben ieder hun voors en tegens. Mocht u ondanks bovenstaande informatie toch over willen gaan op vervanging van uw kozijnen, kunt u onderstaand formulier invullen om goedkope mogelijkheden in kaart te krijgen.

[contact-form-7 id=”4674″ title=”Offerte aanvragen”]