beschadiging raamkozijnEen raamkozijn kan het best omschreven worden als het raamwerk waarin het glas is geplaatst. Net als bij alle andere kozijnen zijn raamkozijnen verkrijgbaar in verschillen materialen.

Functie van raamkozijnen
Zoals eerder vermeld houdt een raamkozijnen het raam en de ruit op zijn plek, zonder dat deze onnodig barsten krijgt. Een ruit kan niet rechtstreeks in een muur geplaatst worden, daarom zit er binnen het kozijn een raam. Het kozijn is het gedeelte wat vast in uw woning is bevestigd, een raam kan daarentegen bewegen. De opbouw is een belangrijk onderdeel bij de beveiliging van uw huis, deze kan u versterken door bijvoorbeeld een raamsluiting toe te passen.

Een raamkozijn maakt deel uit van uw woning, daarom is het belangrijk dat deze ook aansluit op het ontwerp, en de inrichting van uw woning. Door middel van een goede afwerking zijn gekapte muren en isolatie niet meer zichtbaar. Hierdoor krijgt uw woning een compleet uiterlijk, en heeft u de gewenste stijl.

Opbouw van raamkozijnen
Raamkozijnen bestaan uit diverse delen. Zo wordt het bovenste en onderste deel een “dorpel” genoemd. De zijkanten (rechts en links) worden “stijlen” genoemd, en dan heeft u nog de “penant”, het deel tussen 2 kozijnen. Wanneer de druk op het kozijn te hoog is, en de muuropening groot is, kunt u ook nog te maken krijgen met een “latei”.

Vervangen van raamkozijnen
Wanneer uw raamkozijnen hun levensduur hebben bereikt, of beschadigingen vertonen, is het verstandig om informatie op te doen over een mogelijk vervang. Een kozijn is een belangrijk onderdeel bij het uiterlijk van uw woning. Bij uw keuze kunt u gebruikmaken van beoordeling op het internet die andere afnemers hebben gegeven, op deze manier hoeft u geen overbodige miskopen te begaan. Het is verstandig om te kiezen voor een vakman in uw regio, hierdoor is een bezoek snel gemaakt, en worden toekomstige problemen snel opgelost.

[contact-form-7 id=”4674″ title=”Offerte aanvragen”]