Een goed geïsoleerde woning is belangrijk voor u, daarom is tocht niet gewenst. Buiten dat het uw leefomgeving koud laat aanvoelen, zult u meer moeten stoken, dat vervolgens negatief op uw energierekening werkt. Hieronder volgen een aantal mogelijkheden om dit tegen te gaan.

Wat zijn de mogelijke kosten?
De manier, en daarmee de kosten, waarop u uw woning tochtvrij kunt maken lopen uiteen. Soms is het voldoende dat u een tochtstrip toepast, dat u al vanaf €10 (per 9 meter) kunt kopen.

Mogelijkheden bij tocht
In de wintermaanden kan het vervelend zijn dat u onnodig in de kou komt te zitten. Dit probleem ontstaat vaak bij uw kozijnen. Kieren en spleten zorgen voor tocht, waardoor warmte verdwijnt. Dit probleem is echter tegen te gaan door middel van de volgende mogelijkheden:

  • Isolatie verbeteren
  • Tocht bestrijden
  • Binnenklimaat verbeteren

Isolatie verbeterenvoorzetraam plaatsen
U bent mogelijk van plan om binnenkort uw kozijnen te vervangen. Naast dat dit kosten met zich meebrengt, kan het ook zorgen voor kostenbesparing, en bijdragen aan uw woonplezier. Wanneer uw woning goed geïsoleerd is, zullen uw stookkosten dalen, en valt uw energierekening lager uit. HR ++ glas, dat bestaat uit 2 glasplaten met daartussen een laag gas, wordt vaak gebruikt als isolatieglas in woningen.

Voorzetramen plaatsen
Het vervangen van kozijnen kan duur zijn, daarom zijn voorzetramen wellicht een goed alternatief. Een voorzetraam is een extra laag glas die u op uw enkel glas kunt plaatsen, waardoor een effect ontstaat dat u kunt vergelijken met dubbelglas. Door de plaatsing krijgt uw woning een hogere isolatiewaarde.

Tocht bestrijden
Isolatiefolie of een kit tegen tochtplekken zijn een alternatief om tocht tegen te gaan. Isolatiefolie zorgt ervoor dat de warmte binnen uw woning blijft. Dit ontstaat door middel van warmteweerkaatsing. Een strip wordt vaak gebruikt bij de voordeur, een plaats waar mogelijk veel wind/tocht uw woning binnenkomt. Dit kunt u echter ook toepassen op uw kozijnen. Belangrijk is dat de isolatiefolie goed wordt geplaatst, wanneer dit niet gebeurd kan de isolatie niet of nauwelijks werken. Belangrijk is dat er een luchtlaag zit tussen de folie en de constructie, zoals bijvoorbeeld het dak. Vooral de begane grond, zolder, het dak en de voordeur (brievenbus) zijn veel voorkomende plaatsen waar tocht vandaan komt.

Ook tochtstrips worden vaak gebruikt. Dit is een simpele manier om de tocht te verminderen. Ze kunnen geplaatst worden in uw kozijnen en langs deuren naar onverwarmde ruimtes als voordeur of garagedeur. Bekijk goed waar u de strips het beste kan plaatsen, dit zijn natuurlijk de plekken waar ze het meeste opleveren.

Gebruik uw hand of een brandende aansteker, om mogelijke vochtplekken te lokaliseren. Door zorgvuldig te isoleren voorkomt u dat er kieren en naden ontstaan, waardoor tocht vrije doortocht krijgt. Elke klus vergt een specifiek isolatiemateriaal, door een specialist om advies te vragen, creëert u het beste resultaat. Door gebruik te maken van de juiste isolatie verbetert u het wooncomfort en verlaagt u de stookkosten.

Isolatie

[contact-form-7 id=”4674″ title=”Offerte aanvragen”]