Bij de aankoop van nieuwe kozijnen is het belangrijk dat u zich goed informeert en prijzen gaat vergelijken. De mogelijkheden zijn divers, en er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Vanzelfsprekend is voor u de prijs een grote factor bij een aankoop, maar ook met zaken als levertijd, levensduur, garantie en algemene voorwaarden dient u rekening te houden.

verschillende kozijnenBij de prijs is het belangrijk dat u zich afvraagt hoeveel het gaat opleveren. Wanneer u verouderde kozijnen heeft met enkel glas erin zal dit uw stookkosten niet ten goede doen. U kunt kiezen om nieuwe kozijnen te laten plaatsen met dubbel glas, dit zal een dure aanwinst zijn maar uw energiekosten zullen gegarandeerd een stuk lager zijn doordat u met dubbel glas vele betere isolatie heeft. Wanneer u last heeft van koude tocht die uw woning binnendringt, kunt de kozijn laten vervangen of ervoor kiezen om bijvoorbeeld tochtstrip te plaatsen. Voor meer informatie en tips over tocht vindt u in deze blog: Tocht verminderen in uw kozijnen.

Er zijn verschillende soorten kozijnen en een keuze maken is vaak moeilijk. Een kunststof kozijn biedt weinig onderhoud en goede isolatie, een aluminium kozijn heeft weinig onderhoud nodig en is sterk materiaal waardoor deze geschikt is voor grote glasoppervlakken en als laatste zijn houten kozijnen erg duurzaam en bewerkbaar. Alle kozijnen bieden zijn voor en nadelen. Bekijk voor meer informatie over de verschillende kozijnen deze blog: 5 tips om de meest geschikte kozijnen te kiezen. 

Door middel van aanvraag van offertes kunt u de mogelijkheden en prijzen goed naast elkaar leggen. Het is belangrijk dat de kozijnaanbieder een vakman is en voldoende ervaring heeft. Beoordeling van vorige kopers kunt u makkelijk terugvinden op internet.

Het is vooral belangrijk dat u een aantal eisen opstelt, en de aanbieder test aan de hand van deze punten. Het is natuurlijk mogelijk dat er in de toekomst problemen ontstaan, kies daarom voor een aanbieder die actief is in uw regio. Op deze manier kunt u altijd kort schakelen, en is een bezoek snel gemaakt.

Maak gebruik van het onderstaande formulier om offertes op te vragen van vakmensen in uw regio.

[contact-form-7 id=”4674″ title=”Offerte aanvragen”]